Yay, Marty :)

And finally! Marty Scorsese won an Oscar! Good lord… it was high time, don’t you think, misters of the Academy…? Also, The departed got one, well deservedly. Leonardo Di Caprio had been nominated, again, for the one millionth time, and did not win, this time either. Not that he cares in the least pffff. He is so cool about all this, my invisible hat goes down to him… Little Miss Sunshine won two, as far as I’m concerned, I would’ve just given all the awards to them, LOL. It was the most enjoyable movie I have seen in a loooooong time- and I watch movies galore!

All in all, I am happy with the results. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Na végre, valahára, Martin Scorsese nyert egy Oscar-t… épp ideje volt, nem gondoljátok, kedves Academy tagok? Na mindegy. És A tégla is nyert, aminek külön örülök, fantasztikus film, minden perce lekötött. Leonardo Di Caprio természetesen nem nyert, de miért is nyerne, kezdem megszokni… szerintem ő is, és a nyilatkozatai alapján nagyívben lesz*rja, hogy nyer-e vagy sem… számára nem ez a lényeg, hanem a tartalom. Le a kalappal előtted, Leo! A család kicsi kincse is nyert két Oscar-t, aminek szintén örülök, igaz, ha rajtam múlik, az összes díjat rájuk zudítottam volna- nagyon régóta nem láttam ennyire szívhezszóló, élvezetes, tüneményes filmet, márpedig én tucatjával nézem a filmeket!

Összességében, elégedett vagyok az eredményekkel 🙂

10 Comments

 1. Nola
  Posted February 26, 2007 at 11:13 am | Permalink

  Vajon mi vitte rá őket, hogy Scorsese-nek Oscar-t adjanak?:) Mindenesetre Leonak és neki már jó régóta adósak voltak.
  A család kicsi kincsét még nem láttam.

 2. Posted February 26, 2007 at 1:02 pm | Permalink

  Nolcsi, a Család kicsi kincse isteni! arról szól, hogy van egy hebehurgya család (tiszta buggyant mindenki benne!) és egy kislány, tán ő a legépelméjűbb, aki részt akar venni egy gyerek-szépségversenyen… és a család elindul 🙂 kalandok, nevetés, bánat, mindenféle lököttségek, jaj, gurultam a nevetéstől 🙂 annyira bájos és természetes film!

 3. Timi
  Posted February 26, 2007 at 1:27 pm | Permalink

  Csak egyet tudok érteni veled. Scorsese végre megkapta, amit már évek óta megérdemelt. Nem hittem, hogy A tégla nyerni fog, de sikerült neki és ennek nagyon örültem. Leonardo DiCapriot tartom korosztálya egyik legkitűnőbb színészének, de nem nyert és szerintem nem is fog. Az akadémia mellőzi, de ez nem fontos, hisz mi látjuk a tehetségét.

 4. Nola
  Posted February 26, 2007 at 3:57 pm | Permalink

  Jó lehet ez A család kicsi kincse:)
  A magyar animációs filmet (Maestro) meg persze megint nem jutalmazták. Itt meg lehet nézni:
  http://www.youtube.com/watch?v=w1DvsQ3pF5Y
  Kb. 5 perces. Szerintem tök jópofa:)

 5. évi
  Posted February 26, 2007 at 11:19 pm | Permalink

  Scorsesenek már rég meg kellett volna kapnia,na mindegy,ha most,hát most.Viszont a Téglával úgy vagyok kicsit megint,mint a Ház a tónál c.filmmel.Az eredeti dél koreai film a szívem csücske.Nekem a Ház a tónál igen nagy csalódás volt, de ettől annyira nem félek,mégis csak Scorsese rendezte.
  Én aminek nagyon örültem, az A mások élete.Nemrég néztük meg itthon és azóta is a hatása alatt vagyok.Csak a végén bőgtem el magam, de akkor nagyon.

 6. Posted February 26, 2007 at 11:43 pm | Permalink

  Évi, a Tégla nagyon ott van… igaz, én annak sem láttam az eredetijét, és a Ház a tónál is nagyon tetszett! mivel Keanu és Sanrda nagy kedvenceim, na 🙂
  A mások élete az előzetes alapján az a film, amit szerintem ki fogok hagyni, nem bírom mostanában az effélre filmeket… 🙁

 7. tournesol
  Posted February 27, 2007 at 11:05 am | Permalink

  Jaj, a Little Miss Sunshine-t én is láttam még decemberben, naggyon teccett!!:))
  És ha már itt tartunk, a Little Children nem kapott semmit? Ha lehet, az még jobban tetszett!

 8. Posted February 27, 2007 at 12:42 pm | Permalink

  a Little children-t (Apró titkok) a héten néztük, engem kiakasztott, páromnak nem tetszett
  engem nagyon kiakasztott… nem is szívesen gondolok vissza rá.

 9. tournesol
  Posted February 27, 2007 at 4:57 pm | Permalink

  Tényleg? Nekem pedig épp azért tetszett, mert általában nem szoktak tetszeni az ilyen filmek, de ez valahogy akkora nyomor volt volt, hogy már tetszett… Érted… Főleg a vége, az utolsó mondat: pontosan nem emlékszem már rá, de bennem annyi maradt meg, hogy akármilyen szörnyű is volt valakinek az élete, azért még a jövő lehet szép, és begyógyulhat az a sok-sok seb… És ezt pontosan akkor láttam, amikor Zsenya körül voltak azok a nagy botrányok, amikor annyira szerencsétlennek tűnt Másával és az egész világgal ellene, amikor úgy sajnáltuk, hogy nem tudunk érte mit tenni. És akkor ez az egy mondat olyan jól esett… Lehet, hogy ezért maradt meg annyira élénken.

 10. Posted February 28, 2007 at 8:36 am | Permalink

  Csil, igen, nagyon szép film, persze
  de mégis, a sok szenvedés, a látszólag boldogság ellenére- ha ők nem boldogok, akkor ki? ezeknek megvolt mindenük… kérdem én, a pasi hogy volt képes egy Jennifer Connely-t megcsalni? azért az a csaj nem semmi szépség… jó, hogy toszogatta a férjecskéjét, de az meg az a fajta volt, nem? szóval… ha őt megcsalják, akkor bárkit…?
  esküszöm, még a kis pedo volt a legnormálisabb. és ezt most a legkomolyabban mondom. szegény, szerencsétlen, magányos ember. jaj, az ő története teljesen kikészített :(:( mert tulajdonképpen soha ártani nem ártott senkinek… mutogatta magát, ennyi… hozzá se nyúlt egy újjal se senkihez, és körülötte mindenki agresszív lett, és adta a nagy igazságost, pedig ők ezerszer rosszabbak voltak 🙁 elkeserítő az emberi ostobaság és demagógia…
  na, nyomor egy film volt, de a színészek nagyon tetszettek benne

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*