Cím nélkül

Újraélem a szívemnek legkedvesebb történetem mozzanatait, mivel átírom az egészet, kiadásban gondolkodva. A tényleges eseményig szerintem sok víz lefolyik még a Dunán, de más folyókon is, viszont ha nem kezdek el komolyan foglalkozni vele, egészen biztosan nem is készülhet el soha… helyettem nem írja meg senki ugyanezt, az egyszer biztos. Hasonlót írtak már bizonyára, meg írni is fognak, de ezt, pont ezt, még senki sem, ez az én mesém, és nagyon szeretem. Nem merem a regény szót használni, bár az lesz, ha befejezem… szeretem a szereplőimet, szeretem a helyszínt benne, szeretem a történet alakulását, és szeretem a belső monológokat, a(z ön)marcangoló érzéseket, a szépséget, amit a történeten keresztül én, saját magam, elképzelek… Ha soha senki nem fogja megvenni, akkor is meg kell írnom, nem az emberiségnek tett szolgálat gyanánt, nem szívességként, nem bölcselkedni, sem oktatni, hanem azért, mert a szívem másfél éve ezé a történeté, és már filmként is elképzeltem, sőt, a két főbb szereplőre meg is találtam a tökéletes színészt és színésznőt… félelmetesen élénken létezik bennem az egész; nem fog nyugodni hagyni, amíg be nem fejezem és kiereszthetem a lélegzetemet, amit nagyon régóta szinte visszafojtok azon igyekezetemben, hogy tehetségemhez mérten a legjobban meg tudjam fogalmazni, amit belül érzek, hallok, látok.

Tegnap kezdtem el rendesen dolgozni rajta, szívből kívánom, hogy jövő ilyenkorra már a kezemmel is foghassam a papírra nyomtatott alakját.

6 Comments

 1. ilus
  Posted December 30, 2008 at 11:38 pm | Permalink

  HURRRRÁ

 2. Posted January 1, 2009 at 10:34 pm | Permalink

  Köszi hogy velem örülsz, Ilus… 🙂

 3. Mara
  Posted January 2, 2009 at 7:52 pm | Permalink

  Örülök, hogy ismét elkezdted a történetedet. És hidd el, 1 ember biztos lesz, aki megveszi! 🙂 Utána meg jön az összes többi olvasó, mert kell a szép, kell a jó, kell az igényesen megírt regény a világnak! Mindent bele!

 4. Posted January 3, 2009 at 8:46 pm | Permalink

  Köszi a bíztatást, Mara… 🙂

 5. Mara
  Posted January 4, 2009 at 9:43 pm | Permalink

  Igazán nincs mit! 🙂 Nagyon kíváncsi vagyok, hol és mennyire nyúlsz bele a történetbe. Csak hogy jól “beleköthessek” 🙂 Tudod, hogy hiányzik? Mármint az új részek, a folytatás! A vége. Hogy elvarrtad-e a szálakat külön-külön, avagy egybefonva őket? Vagy ez még csak a jövő zenéje? Oh, és hiányzik az is, ahogy 2-3 részt megvitattunk!!

 6. Krisz
  Posted January 5, 2009 at 10:22 am | Permalink

  Belenyúlok rendesen, sok részt átírok, meg hozzátoldok, illetve kitörlök, ami nem volt jól megírva. Ha el akarom érni azt a minőséget, ami a csókjelenet, meg ami utána jön (nemrég átolvastam, csak úgy, teljesen kiütött, elvarázsolt, mintha nem is én írtam volna, innen tudom, hogy azt nem kell átírnom!), nagyon sokat kell dolgoznom majd vele 🙁
  Nekem is hiányzik, a vége hónapok óta a fejemben dörömböl, de nem írhatom meg, amíg nem tartok ott… El lesznek varrva a szálak, lesz ami külön, lesz ami közösen mással.
  Nekem is hiányzik az is, ahogy vitattuk a részeket 🙂 meg az angolosok hozzászólásai is hiányoznak, általában a fanfic-írás is hiányzik, de most abszolút nem jut erre erőm, időm…

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*