Nincs több harc

Feladom. A békítést, a türelemre intést, a másik oldal megértését, feladom önmagam sárba tiprását, feladom a versengést másokkal, feladom a küzdelmet másokkal és saját magammal. Feladom a mások értékeinek bizonygatását, feladom a középpontban levést, feladom az értelmetlen irigykedést. Nem akarok háttérben lenni, nem akarok középpontban lenni. Feladom a szélsőségeket, feladom a jót és a rosszat. Feladom a vélemény-nyilvánítást, feladom a segítségnyújtást és a segítségkérést. Feladom mindezt, mert egyiknek sincs értelme. Soha nem is volt.

2 Comments

 1. orsi
  Posted July 22, 2011 at 9:17 am | Permalink

  Gyanús voltál ám…ekkora bajt nem sejtettem.

  Van értelme mindennek. Mindennek. Feladás, megértés helyett az elfogadás mennyire megy?
  Döbbenetes, hogy ezekkel a gondolatokkal és cselekedetekkel éltél eddig: türelemre intés, önmagad sárba tiprása, versengés másokkal, mások értékeinek bizonygatása, középpontba és középpontba levés, irigykedés, szélsőségek (avagy jó és rossz: ezek is szélsőségek). Miért volt ezekre szükséged?

  A segítségnyújtással-kéréssel csínján kell bánni. Ezekkel lehet a legnagyobbakat sérülni. Illetve magukkal az emberekkel.
  És mindennek van értelme. A megélt helyzetek tanítanak, másképpen gondolkodol utána. Ezek a gondolatok nem egyenlőek az elutasítással. Mert most elutasítasz.

  Kérdezem megint: elfogadás? Az élet elfogadása, emberek elfogadása, más élethelyzetek elfogadása, mások gondolatainak elfogadása, szembeállás nélkül? Idegennek érzed?
  Egy áttétes agytumoros ember, aki a halálán van, óhatatlanul “félrebeszél”. Mást lát, hall másokat lát, hall. Látja a kisfiát maga mellet, hozzá beszél.
  Nem mondhatod neki, hogy “figyelj, nincs ott senki, a falnak beszélsz.” Mert ez így nem igaz. A fiának beszél, akit ő lát. Azért mert te nem látod, nem jelenti azt, hogy nincs. Azért mert te nem hallod, nem jelenti azt, hogy nem beszélnek hozzád.
  Elfogadod, hogy van egy másik sík, amely előtted zárva van, de attól még létezik. Elfogadod, hogy ő látja a fiát, és nem “józanítod ki”. Nem is tudnád.

  Ölellek,

  orsi

 2. Leuce
  Posted July 22, 2011 at 6:52 pm | Permalink

  Krisz…több okból is magam alatt vagyok, most megkaptam rá a koronát. Ígérem, nem fogok vitatkozni vagy mentegetőzni, de van ennek vmi köze hozzám? Még mindig jobban viselném, ha Josh lenne az oka. Mondd, hogy én és nem más!!
  Hallgass Orsira, nem kell felvállalni, ami túlzott lelki teherrel jár. Legyen a fórum egy könnyed szórakozás, mi másra való? *sír*
  Olga

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*